Klassieke tuin

 • Romantiek
 • Symmetrie
 • Strak
 • Groen
 • Split & Schors
 • Beton

Een klassieke tuin is groen, strak en symmetrisch. ArtiStone accentueert facetten van uw tuin door de dynamiek van haar beton. Op deze manier brengen de karakteristieke producten van ArtiStone verschillende onderdelen van uw tuin prachtig samen.

Neem contact op

Onze tips bij een klassieke tuin:

 • Beton, split en groen

  Creëer verbinding tussen praktisch, elegant en natuur

 • Stap elementen

  Gebruik opsluitbanden als langwerpige stap elementen

 • Eenheid in bestrating

  Zorg voor eenheid door bestrating tot één stijl te beperken

“De klassieke tuinstijl is strak en romantisch. Betonnen elementen vormen de verbinding tussen twee werelden.”

Wilt u graag nog meer inspiratie opdoen?

ArtiStone past niet alleen in alle stijlen, maar is ook nog eens volledig tijdloos. Laat u inspireren door de eindeloze combinaties van ArtiStone producten. Niets is onmogelijk!

De oorsprong van klassieke tuinen

Klassieke tuinen zijn van oudsher statige tuinen met een duidelijk middelpunt zoals een gazon, pleintje of vijver. De tuinen doen veelal denken aan locaties van aanzien, denk bijvoorbeeld aan de tuinen van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Hoewel klassieke tuinen al eeuwenlang zichtbaar zijn in het Nederlandse straatbeeld, wordt de stijl niet bestempeld als ouderwets. Klassieke Tuinen zijn gebaseerd op invloeden uit de periode van Barok en de Romantiek. De tuinen worden veelal toegepast bij huizen die in eenzelfde stijl zijn ontworpen, denk hierbij aan monumentale panden en panden ontworpen in de klassieke stijl.

Tips voor de mooiste klassieke tuinen

De basis van een klassieke tuin is groen. Borders zijn gevuld met, vaak traditionele, beplanting die waar mogelijk in vorm wordt gesnoeid. Must haves in deze stijl zijn verschillende klassieke accessoires van klassieke beelden tot aan gietijzeren potten. De bestrating in klassieke tuinen straalt rust en eenheid uit. Denk hierbij aan oud Hollandse tegels gecombineerd met (gebruikte) gebakken bestrating.

Neem contact op

Heeft u vragen? Stuur ons een e-mail bericht of bezoek een van onze dealers.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×